Monday, 10 March 2014

#PrayForMH370


Di saat ini seluruh rakyat Malaysia bersedih dengan misteri kehilangan MH370. Dan saya yakin bukan sahaja rakyat Malaysia yang bersedih tapi rakyat negara asal penumpang turut sama bersedih seperti kita. Apa yang mampu kita sebagai rakyat malaysia berdoa. Kepada umat islam, panjatkan doa kepadaNya. Rendahkan diri, mohonlah padaNya dengan rasa seikhlas hati dan berkeyakinan bahawa Allah sahaja tempat bergantung. Kerana di saat kebuntuan, Allah S.W.T tidak meminta kita menangis bersusah payah ke sana kemari mencari penyelesaian tetapi bersujud padaNya dan berdoa dengan penuh keyakinan bahawa Allah tempat jalan penyelesaian.

   
Jangan berhenti berharap!

No comments:

Post a Comment

Anda memang awesome. Sebab itulah anda komen entry saya.

PENAFIAN @ DISCLAIMER

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di alenewphase.blogspot.com ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada alenewphase.blogspot.com. SEKIAN.

Adalah dimaklumkan sekali lagi apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998