Sunday, 24 January 2010

Perginya ke Alam Barzakh


Seharian menonton live upacara pemasyuran dan pengebumian Almarhum Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail. Saya menjadi sayu. Perginya pemimpin berjiwa rakyat  di usia 77 tahun. Almarhum dikebumikan bersebelahan dengan makam bondanya Almarhum Sultanah Aminah yang telah mangkat pada tahun 1977.  Tengku Ibrahim @ nama mesra rakyat Ku Yem adalah pengganti almarhum yang akan terus meneruskan legasi kesultanan johor dan memegang amanah rakyat.
Saya bukan jati Johor tetapi saya adalah rakyat MALAYSIA!
 


Note : Kualiti gambo x elok coz rompak dari TV

No comments:

Post a Comment

Anda memang awesome. Sebab itulah anda komen entry saya.

PENAFIAN @ DISCLAIMER

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di alenewphase.blogspot.com ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada alenewphase.blogspot.com. SEKIAN.

Adalah dimaklumkan sekali lagi apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998