Monday, 20 September 2010

Daging Masak Hitam

Tadaaaa...Saya sangat rajin konon-kononnya sekarang. Moh kite kongsi rahsie masak. Hahahah..Apa hal lah saye ni. Baru reti masak satu dua jenis dah poyo nak anauns kepoh-kepoh masuk blog lagek..Tu pun masak jenis ringkas2..Hahaha..Pedulik apa kan? Kisah benar adalah..Kene tulis kat blog sebab saya ni kan pelupa. Kalo nak masak len kali boleh bukak blog. (Kes terlupa la tu..:)

Potong daging (ikut suka la..Tapi janganlah besar-besar potong tu..). Kemudian cuci. Pastu perapkan daging dengan jintan kasar (2 sudu), jintan halus (1 camca), bawang merah, bawang putih, halia, lengkuas yang ditumbuk halus. Kemudian perapkan oyster sos, kicap dan garam..Perapkan lebih kurang paling minimum 1 jam. Kemudian panaskan minyak dan tumiskan daging tadi. Macam masak rendang kecuali santan tadi di ganti dengan air. Tadaaaa...Siap sudah. No pic arr..Lupa nak snap!!

No comments:

Post a Comment

Anda memang awesome. Sebab itulah anda komen entry saya.

PENAFIAN @ DISCLAIMER

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di alenewphase.blogspot.com ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada alenewphase.blogspot.com. SEKIAN.

Adalah dimaklumkan sekali lagi apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998