Thursday, 30 September 2010

Tutorial Unsubscribe Blog I Follow

Alooohaa..Selamat hari Khamis yang indah..wah!!!

Hari ni saya dapat satu permintaan lagi. Hohoho..Permintaan dari kawan untuk menunjuk ajar camne nak remove/unsubscribed blog yang korang follow. Ala..Sajelah saya tangan gatal nak buat tutorial pasal ni gak. Walau pun dah ada yang menyampah muak kat saya sebab mengada nak buat entri kacang cenggini. Tak kisahlah ye. Bagi sesapa yang dah tau tu..korang memanglah teror gaban. Bagi yang belum tau tu atau yang dok godek sana sini camne nak remove tu..boleh la ikut step saya ni. Yang dah teror tu kalo nak muntah, sila carik plastik ye. Jangan muntah depan PC. Sangatlah tak cun!

Step 1
Login ke email Gmail korang. 

Step 2
Pastu cari menu Reader di bahagian atas email. Bila korang dah click kat situ, akan keluarlah senarai blog atau apa je artikel yang korang follow.

Step 3
Scroll ke bawah tengok blog mane yang korang nak nyahkan...Yang korang tak nak folo le...dan click blog tu. Bila korang click, akan keluar few pilihan. So, pilih unsubscribe. Done!!


Selamat mencuba!!

No comments:

Post a Comment

Anda memang awesome. Sebab itulah anda komen entry saya.

PENAFIAN @ DISCLAIMER

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di alenewphase.blogspot.com ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada alenewphase.blogspot.com. SEKIAN.

Adalah dimaklumkan sekali lagi apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998