Monday, 18 October 2010

Tutorial Butang Like Facebook

Laju jek saya post tutorial kan? Ala..Ni semua kes save draft. Bila dah edit sket-sket..post je lah. Tu yang jadik tak berhenti ada posting tutorial tu.

Nak belajar pasal button like facebook tak? Macamni caranya. Fokes tau...Ngegggeeee


Code 1 (a)



Code 1 (b)



Dashboard - design - edit html ----> Click 'Expand Widget Templates' -----> (nak cari coding yang cepat mudah je. Tekan Ctrl F dan kopipes je codie 1(a) kat atas tadi kat atas ke box Find tu ye)----->Paste code 1(b) kat bawah ni sebelum code 1(a) diatas----->Save = Siap dah!

atau boleh juga cuba code di bawah ni dengan cara yang sama

Code 2 (a)

Code 2 (b)

No comments:

Post a Comment

Anda memang awesome. Sebab itulah anda komen entry saya.

PENAFIAN @ DISCLAIMER

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di alenewphase.blogspot.com ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada alenewphase.blogspot.com. SEKIAN.

Adalah dimaklumkan sekali lagi apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998