Monday, 22 November 2010

Tutorial Favicon

Mesti ramai yang tertanya camne nak buat favicon ni kan? Sebelum ni ada gak buat, tapi ntah mana ilangnya. So, supaya saya tak lupa, saya buatlah tutorial ni. Mudah saya nak refr balik kalo saya tukar2 template nanti.
Ok, begini ye caranyeeeeeee.. mudah sahaja..

1. masuk layout - edit html


</head>

2. Then carik ini coding

3. Dah jumpa coding tu, paste coding nie kat bawah coding head tu..

Location gambar, tau kan camne nak dapatkan dia punye url?
Click ajer gambar mana yang nak.. click kanan properties.. copy location tu.. pastekan kat url yang di higlightkan..



Then save.. siap sudah...



No comments:

Post a Comment

Anda memang awesome. Sebab itulah anda komen entry saya.

PENAFIAN @ DISCLAIMER

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di alenewphase.blogspot.com ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada alenewphase.blogspot.com. SEKIAN.

Adalah dimaklumkan sekali lagi apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998