Thursday, 25 November 2010

Tutorial Letak Gambar Pada Tajuk

Tajuk post saya ada gambar kan? Teruja nak buat tak? Hihii...

mcm mane nk buat?

1. mcm biase open Dashboard-Layout-Edit HTML
2. pastu cari la code ni .post h3 { (aku biase cari tekan CTRL+F je)
3. pastu tambah la code kat bawah ni di bawah code .post h3 {

background:url('URL GAMBAR ANDA') no-repeat right bottom;
* perkataan 'URL GAMBAR' tu korang letak la url gambar yg nk di bubuh di tajuk post 
* pastikan gambar tu kecil
* URL gambar boleh ambil dari mana2 yang korang suka. Macam saya ambil dari SINI
* perkataan right bottom jgk leh korang edit jadi right top, left top, left bottom atau center mengikut style korang la. (ni untuk kedudukan pix tau)

4. Save Templat

1 comment:

Anda memang awesome. Sebab itulah anda komen entry saya.

PENAFIAN @ DISCLAIMER

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di alenewphase.blogspot.com ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada alenewphase.blogspot.com. SEKIAN.

Adalah dimaklumkan sekali lagi apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998