Monday, 6 December 2010

MyCATs - Malaysia International Cat Show 2010

Apa aktiviti anda weken lepas? Ada sesiapa blog readers yang datang event MyCATs ni tak? Sangat cool event ni. Semua orang ada pertama kali dalam hidup mereka kan? Macam tu jugak dengan saya..Inilah pertama kali saya dengan semangat berkobar-kobar datang ke MyCATs Malaysia International Show 2010. Sangat cool bebeh tengok kuceng-kuceng yang sangat-sangat super duper kiut miut. Haaa!!!!!!!!!!!!! Event ni berlangsung pada 4-5 December 2010 dan bertempat di PICC Putrajaya.

MyCATs 2010 Malaysia International Cat Show is a CFA certified cat show and complimented by an exhibition on products and services related to the petting industry specially to cats. MyCATs event ini akan dijadikan sebagai event tahunan di malaysia untuk memperkenalkan dan memperkembangkan industri ini di malaysia.

Menarik tentang MyCATs Malaysia International Show 2010?
  • Penyertaan melebihih 200 cats di seluruh dunia
  • Junior showmanship program
  • Celebrity showmanship and competition
  • Part of the CFA Asian circuit title race
  • Demo and talks by International expert
  • Exhibition on cat products accessories
  • Ticket super duper murah. 5/adult. free kid bellow age 12
Kenapa ek nak buat International event ni?
  •  Menarik cat franciers dari seluruh dunia untuk merasai/menikmati pengalaman Malaysia Culture
  • To generate greater interest in the well being and welfare of pedigree and household cats
  • To provide cat breeds of exceptional standards
Banyak jugak booth yang menarik dan dah tentunya semuanya berkaitan cat kan. Ada booth yang menjual barangan cat/dog, booth makanan kesihatan cat, penjagaan dan pembersihan cat dan macam-macam lagi. Tapi..yang paling menarik hati adalah PAWs booth. Apa PAWs ni? PAWs adalah pusat jagaan binatang/animal walfare yang akan menjaga binatang yang dibuang/didera dan terbiar dan macam-macam lagilah. Ala..Macam pusat jagaan orang tua la jugak. So, volunteers ini akan take care of binatang-binatang ini till animal lover yang berhati baik datang untuk adopt.

Selalunya dalam event sebeginilah volunteers dari PAWs akan berusaha untuk mendapatkan keluara angkat bagi kuceng/dog coz binatang seperti ini sangat-sangat memerlukan rumah yang sempurna dan perlu disayangi. Tetapi! ada certain fee untuk kuceng ini. RM 30 untuk adults, RM 50 for kittens dan RM 400 untuk persian. Semua kuceng ini vaccinated, newtered and dewormed. Semua fee tadi akan disalurkan untuk tabung bagi tujuan makanan dan keperluan kuceng under PAWs. Nak tau lagi lebih lanjut ?? Lawat jek ni. www.paws.org.my

PAWS Animal Welfare Society
(ROS registration Number: 4040/87)

Pilmoor Estate,
Subang Airport Road,
47200 Subang, Selangor,
Malaysia.
Tel: +60 (0)3 7846 1087

Opening Times:
Monday – Friday:
9.00am – 4.00pm
Saturday – Sunday:
9.00am – 4.00pm
Wednesdays:
CLOSED

Pinjam dari FB Putrajaya

Pon pinjam FB putrajaya

Takot terlupa park kat mana..heheh

Apahal ntah niece sy nak buat aksi camtu

Errr..pesal kak long cam juling???






Owner cat ni cakap, dia tengah stress..hahah





Lokasinya



Note : Sila abaikan gambar yang blur-blur sebab siambil dari enpon cap ayam...

No comments:

Post a Comment

Anda memang awesome. Sebab itulah anda komen entry saya.

PENAFIAN @ DISCLAIMER

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di alenewphase.blogspot.com ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada alenewphase.blogspot.com. SEKIAN.

Adalah dimaklumkan sekali lagi apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998