Wednesday, 5 January 2011

Tutorial Widget Recent Comments V1

Nak letak recent comment macam di blog saya tak?...Nah amek ni. Free jek..
1. Login ke Blogspot .

2. Klik Layout > Add a Gadget Javascript / HTML

3. Copy kod di bawah dan Pastekan kedalamnya




*Bahagian yang saya highlightkan dengan warna pink tu, boleh diubah mengikut citarasa anda... tetapi bagi mereka yang masih baru.. takyahlah edit-edit dahulu buat sementara (tapi kalau nak praktis apa salahnya kan?) bukan apa..Sat lagi terpadam code tu ke, haa..terus tak muncul-muncul widget tu. Sapa yg korang salahkan? Sayeee jugek..hehehe

Kredit : Whitey Mommy

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Anda memang awesome. Sebab itulah anda komen entry saya.

PENAFIAN @ DISCLAIMER

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di alenewphase.blogspot.com ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada alenewphase.blogspot.com. SEKIAN.

Adalah dimaklumkan sekali lagi apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998