Tuesday, 25 September 2012

Mad Market

Cuba mengabaikan untuk posting edisi lali ni, tapi tangan ni maha gatal. Haish!! Tak boleh jadik. Selagi tak selesaikan, selagi tu tak boleh buat kerja. *ni yang aku malas post guna i-pon ni, typing error selalu. Mohon keiped besar sikit utk i-pon 6 nanti *

Mesti korang tengok Mad Market kan? Ala yg host by Haniz Zalikha tu la..ala model cantik anak Puan Nani Rostam tukang masak hebak tu. Tak kenal lagi? Main jauh² kalau tak kenal lagi. Penat terangkan ni tau.

Soalan ambo



Jawapan dio

Maaf kan saya yang kurang pengetahuan agama ini ya. Rancangan Mad Market minggu lepas paparkan host kita makan Pai Tee dan menerai Popiah hebak di Singapura yang disediakan oleh ah-so. Hebak jugak host kita tu menyediakan popiah dengan ratakan bancuhan atas pan panas tak hingat dengan tapak tangan. Korang mampoo??? Bukan calang orang boleh buat tu kalau ilmu kurang didada. Mau terbakor tapak tangan. Kene buat surgeri tak pasal² nanti.  Harap ampunkan saya kalau mata ku ini kelabu.

Itu hanya paparan yang boleh menipu mata penonton yang naive seperti saya ni. Saya nak bersangka baik, manalah tahu host kita beli perkakas baru atau samak perkakas penyediaan makanan, sediakan semua bancuhan tepung dan masaknya sendiri baru menikmatinya kan. Saja tayang makan kat kedai ah-so tu je.Yelah.. Walau pun intinya sayur-sayuran segar tapi andainya terhasil dari tangan dan perkakas orang bukan muslim haruslah diambil kira. Betul tak? Saya pasti host dan seluruh krew Mad Market ambil berat hal ini.

Saya follow blog anak beranak ni tau. :)

1 comment:

  1. apa hal kau ni? pasal makan je pun nak kecoh. dah nama vegetarian kan? Nampak sgt kekampungan u

    ReplyDelete

Anda memang awesome. Sebab itulah anda komen entry saya.

PENAFIAN @ DISCLAIMER

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di alenewphase.blogspot.com ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada alenewphase.blogspot.com. SEKIAN.

Adalah dimaklumkan sekali lagi apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998