Sunday, 17 March 2013

My Dear Iman zara : 19 Item Yang Perlu Ada Dalam Beg Baby

Sejak ada anak kecik memang macam-macam kene angkut. Tak kiralah nak pergi jauh ke dekat. Takat ke rumah mak pun angkut barang baby macam nak duduk 3 hari. Saya memang da perangai macamtu. Bukan apa tak nak last minit tetiba tengok kat bag semua takde. Lebih baik standby incase diperlukan kan. Meh tengok keperluan apa yang saya bawak ke hulu hilir kalau nak kemana-mana.

 Antara perkara penting yang wajib ada dalam beg

Perkara wajib
1. Pampers 5 keping
2. Wipe Paper
3. Barut
4. Pakaian 2 pasang
5. Topi
6. Tuala lap mulut
7. Tuala Mandi
8. Losyen
9. Minyak Telon
10. Viks
11. Bedak
12. Minyak rambut
13. Cream Dr.Sneez
14. Botol Susu 3
15. Susu
16. Air Panas
17. Air sejuk
18. Mainan
19. Alas untuk tukar pampers

Banyak kan? Ini mungkin untuk tempoh baby. Mungkin bila setahun keperluan dah berubah. Dah tentu Pak Incek  yang carry semua ni. Korang pulak item apa yang perlu ada?

No comments:

Post a Comment

Anda memang awesome. Sebab itulah anda komen entry saya.

PENAFIAN @ DISCLAIMER

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di alenewphase.blogspot.com ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada alenewphase.blogspot.com. SEKIAN.

Adalah dimaklumkan sekali lagi apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998