Tuesday, 16 April 2013

My Dear Iman Zara : Mata Bolat Mulut Muncung

Omel-Omel dah genap 3 bulan 3 minggu 6 hari. Sekejap je masa berlalu. Dah pandai apa? Oh! Macam-macam ye tuan² puan. Merajuk, mengiring. meniarap, borak kemain lagi..Tiap hari mesti nak borak panjang². Ada one nite tu, saya dah tak larat nak layan Omel borak sampai tersengguk-sengguk. Last² terus lena. Lebih kurang 9.00 malam.. Terus Pak Incek take over, layan Omel borak. Penat borak nak shushu pulak. Pastu tukar pampers dan tidokan dia. Normally Omel tido petang lepas azan maghrib dan bangun 9.00 malam untuk susu. Tapi tak tau malam tu Omel tido lambat pulak.



Sekarang Omel kalau hisap shushu pegang sendirik. Masa umur sebulan lagi kalau shushu tangan sibuk nak pegang botol kanan kiri. Tapi masa tu tak berapa terror. La ni, kemain Omel pegang botol sendiri dah.


Omel dah pandai meniarap. Tapi lama² mula la jerit² sebab penat and tak boleh nak telentang sendiri. Hahaha..Comel tau buat macam tu. Saja nak bagi ibu terkejar² dapatkan Omel sebab dengar menjerit. Oh ya! Omel tak suka tido terlentang. Tak kira tempat even dalam stroller pun mesti tido mengiring sebelah kanan. Pastu tangan letak kat mata. Hoi hoi hoi! Tak kira tempat tido mesti nak mengiring. Bayangkan dalam stroller mengiring, agak² boleh ke pakai seat bealt tu? Mohon bayangkan sendiri ye..:) Lagi satu kalau letak kat baby court dia tu, Omel akan jerit² untuk capai bee music yang tergantung berpusing² tu. Terkekeh² saya gelak tengok muka Omel yang suka besarkan mata and muncungkan mulut untuk dapatkan bee. hik hik hik..

No comments:

Post a Comment

Anda memang awesome. Sebab itulah anda komen entry saya.

PENAFIAN @ DISCLAIMER

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di alenewphase.blogspot.com ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada alenewphase.blogspot.com. SEKIAN.

Adalah dimaklumkan sekali lagi apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998