Monday, 20 May 2013

My Dear Iman Zara : Genap 5 bulan

Hari ni Omel genap 5 bulan.
Yay!! Kejap je masa berlalu. 
Rasanya macam baru semalam je bersengkang mata sebab Omel meragam perut kembung. 
Rasanya macam baru kelmarin je habis berpantang (hahha.. Tak rasa sangat pun )

Eh! Dalam 5 bulan jaga Omel ni rasa macam tak susah sangat pun.
1st month je Omel meragam kembung perut sikit.
2nd month onwards Omel tak meragam pun waktu malam.
Senang sangat uruskan Omel waktu malam. 
Ibu boleh tido lena.
Mintak susu ikut masa. 
Jam 7.30 dah masuk sleep. 9.30 mlm kejut minum susu, tukar pampers.
12 malam pun bangun utk susu dan tukar pampers. 
Dan lepas tu tido lena sampai 5.30 pagi untuk susu dan tukar pampers.

Omel memang bagi peluang kat ibu untuk pam susu puas2. 
Sampai sekarang ni masih rutin yang sama.
Lagi mudah, masuk kereta letak car seat untuk ke school dengan nenek di bantainya tido lena. Haha...

Love you xoxo

P/S: mana tau one day Omel baca blog ni, ibu nak sayang ibu tau that ibu sayang Omel ketat2. ( pening tak baca? Hihi)

Love you forever. Muah!

No comments:

Post a Comment

Anda memang awesome. Sebab itulah anda komen entry saya.

PENAFIAN @ DISCLAIMER

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di alenewphase.blogspot.com ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada alenewphase.blogspot.com. SEKIAN.

Adalah dimaklumkan sekali lagi apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998