Wednesday, 26 June 2013

My Dear Iman Zara : Jatuh Katil

Masih rasa bersalah sangat sebab...
Cik Omel jatuh katil
Mr. Bubu aka Pak Incek bantai tinggalkan dia seminit dua atas katil sebab nak memerut.
Buk! Mencicit berkejar dari bilik sebelah. Tengok si Cik Omel dah terlentang atas lantai beralas carpet.
Huaaa....Menangis bagai kene pukul
Paham sangat mungkin sakit dan tambah dengan terkejut
Ala kesiannya anak ibu

Pujuk-pujuk, Mr. Bubu ajak main, end up Cik Omel ketawa.
Kebetulan hari kejadian tu memang Cik Omel checkup dan ambil vaksin. Dis time kalau ikut plan Mrs. Bubu takyah ikut sebab Mr. Bubu dah confidence bawak sendiri.
Tapi sebab jatuh dan nak minta advise paed pasal menu makan Cik Omel, Mrs. Bubu ikutlah sekali.
Kelam kabut semuanya
Senyap masing-masing kecuali kata2 kesal banyak keluar dari Mr. Bubu. Nak buek acano. Dah jadi dah
Masuk je dalam kereta tetiba Cik Omel muntah sebanyak-banyaknya
Masyaallah..dada ni tak oayah tanyalah betapa kencangnya debar. Macam nak keluar rasanya sebab susah hati sangat

Cepat-cepat masuk rumah tukar baju Mrs. Bubu dan Cik Omel dan keluar terus ke klinik
Dalam kereta Cik Omel tido. Dok kejut pun tido balik. Hati ni risau sebab dah muntah pastu tido plak
Nak menangis tapi tak keluar ayaq mata. Huaaa...Komeingaaa
Sampai kat Klinik Pakar Zahrah kami lah orang pertama daftar
Tapi tak lama Cik Omel aktif sangat. Menjerit-jerit tengok orang dok lalu lalang
Tak lama nama kene panggil. Dr. Nazim baru nak tanya terus Mr. Bubu cakap baru jatuh sejam lepas! Cepat-cepat Doc cek kalau-kalau ada bengkak. Alhamdulillah doc kata takde apa. Huhu..Segan malu sangat sebab tiap bulan checkup dan doc aka n  remind jangan sampai jayuh. End up pecah rekod gak jatuh katil.
Lucky ada carpet kalau tidak..Air mata darahlah kan!

Kami masuk jumpa paed serentak dengan anak buah yang baru lahir april lepas untuk ambil vaksin rotavirus dan pnemococal. Lahir di hispital kerajaan, mana la goverment mampu nak provide al those thing kan
So kene lah buat sendiri. Tak kisahlah kan as mother father anak kan no 1
Alhamdulillah, till today Cik Omel tak apa-apa tinggal lagi makin banyak imu dia dapat lepas jatuh tu. Tapi namoak Cik Omel agak phobia bila nak golek-golek. Hhhhhhh....
Ngeri sangat semua ni okay. Dok terpikir macam tak sempurna jadi ibu. Jahat gila tak pandai jaga anak sampai anak boleh jatuh.
Lupa nak bagitau kejadian ni berlaku pada 21 jun 2013 lepas.

Till then, bye

No comments:

Post a Comment

Anda memang awesome. Sebab itulah anda komen entry saya.

PENAFIAN @ DISCLAIMER

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di alenewphase.blogspot.com ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada alenewphase.blogspot.com. SEKIAN.

Adalah dimaklumkan sekali lagi apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998